Tabara “Calatorii Culinare”

Sunt cateva luni de cand am lansat acest site. Initial am avut un blog pe care ma ambitionasem sa scriu retete. Scriam acele retete cu care am avut succes pe la evenimentele la care am fost invitat.

erdpDar, pentru ca blogul avea un nume greu de retinut am facut din el site-ul acesta.

Pe site voi scrie, in continuare, despre ce cum sa gatesti in fiecare zi chestii faine, fara sa te plictisesti. Despre cum sa ii implici pe altii sa te ajute la gatit ca sa fie distractia si mai mare.

Si mai gasesc interesant ca poti sa legi o discutie doar pornind de la ce ai in … farfurie.

Acum a sosit momentul sa iti spun ca am pus la cale ceva deosebit:

Tabara “Calatorii culinare”

Tabara va fi un sejur prin 10 tari ale lumii, de pe 3 continente diferite si un singur lucru in comun: bucataria.
Impreuna cu mine vor fi Marina de la gateste-zambeste-iubeste.ro si Carmina de pe travelwithasmile.net.

Ce se va intampla, de fapt?

O sa petreci 3 zile impreuna cu 20 de oameni pusi pe distractie – ca si tine. Vor fi experiente culinare atent alese din 10 tari.

Vom avea parte de retete deosebite dar si aventuri in afara bucatariei.
Vei participa la o competitie culinara intre echipele de participanti. Daca n-ai gatit in viata ta, te-ai scos – aici o sa incepi!

Cand o echipa gateste, celelalte doua continua calatoria intr-un parc de aventuri.

Sau descopera locuri ascunse ale unui oras vechi din Romania.

La final premiem cea mai buna echipa, in baza voturilor comune.

Cine suntem

Suntem trei prieteni buni care gasesc ca gatitul este distractiv.

carminaCarmina este o mare iubitoare de calatorii cu zambet. Tursimul este profesia dar si pasiunea ei. De la ea am aflat prima oara de gandurile ei de a face tabere tematice.

De la Calatorii culinare pana la Tehnici de dezvoltare personala, pe toate le-a gandit
Apropo, chiar gatitul este o metoda prin care poti sa te dezvolti ca persoana.

Atunci cand Carmina mi-a spus despre planurile ei, am simtit ca o sa fie ceva frumos.

 

Pe Marina o stiu de la un curs. Tin minte ca statea un pic mai retrasa marinadecat ceilalti cursanti. Cand am ajuns sa aflu care era pasiunea ei, ne-am inteles mai departe destul de repede.

E foarte molipsitoare cu veselia ei si se descurca de minune in bucatarie.

Si fiindca aveam ce discuta, Marina a adus aminte de planurile pe care le are cu Carmina.

 

De ce ai veni?

Sa vezi ca gatitul de retete speciale este simplu si distractiv. Vino sa vezi singur si sa inveti sa gatesti usor retete deosebite.

Ca sa intri in pielea unui maestru de ceremonii, stiind ca vei gati pentru toti.

Sa cunosti oameni noi si la fel de pasionati ca si tine.

Te distrezi nu numai gatind. Activitatile in aer liber sunt la fel de frumoase.

Concurezi si descoperi noi talente in lupta pentru castigarea provocarii “Calatorii culinare”

Cunosti orasul Brasov si multele lui secrete alaturi de un bun cunoscator.

Faci miscare, treci cu bine de provocari si incerci un traseu la Parc Aventura si sa ai ce povesti.

De ce o sa ai parte

Am inchiriat o vila doar pentru noi. Avem acces la o bucatarie de restaurant complet utilata. Cu putina imaginatie si un pic de indemanare ne vom distra fantastic.

Cazare de 2 nopti in camera dubla la Cool Hotel Predeal.

Mic dejun, pranz si cina (dintre care 2 pranzuri si o cina vor fi gatite de echipele participantilor)

Premii: membrii echipei castigatoare vor primi cate un sort de bucatar “Tabere Culinare”. Echipele de pe locul 2 si 3 vor avea parte de tricourile taberei.

In plus, pentru ca e bine sa avem cate o amintire, fiecare va avea primi o brosura de 10 retete pentru fiecare tara “participanta”. Astfel vei putea gati acasa, repede si oricand, oricare dintre ele.

Activitati outdoor la Aventura Park in Brasov. Ti-am spus ca aventura continua dincolo de bucatarie. O portie de adrenalina va fi exact ce ai nevoie.

Turul pietonal al Brasovului cu ghid local. Probabil ca ai mai fost prin Brasov. De cate ori chiar te-ai simtit ca un adevarat turist. Cand ai apucat sa ii cunosti istoria si secretele? Acum ai ocazia.

Apasa aici pentru inscriere!

Pe langa toate acestea, inscriindu-te la tabara Calatorii Culinare ai 10% reducere la toate evenimentele de gatit ulterioare.

Mai mult, pana pe 13 martie, ai reducere 15% din pretul de inscriere

Programul taberei “Calatorii Culinare”

Unde se intampla: la Predeal

Perioada de desfasurare: 26-28 aprilie 2013

Vineri

pana la ora 12.00 – Sosirea participantilor; Cazarea

Prezentarea gazdelor; activitati de cunoastere intre noi;

14.00 – masa de pranz, cu specialitati de pe trei continente;
Program recreativ, discutii libere intre participanti

16.00 – Introducere in tehnici de gatit si prezentarea traditiilor culinare ale tarilor “din concurs.”
Dintre cele 10 tari propuse, veti vota 3 tari pentru a calatori mai departe in lumea secretelor culinare.
Stabilim componenta echipelor pentru concurs si ordinea; Prezentam regulile.
Anecdote si fapte concrete despre gatitul in sine
Ultimele detalii despre concurs – ponturi pentru puncte suplimentare.

20.00 – Cina (din partea hotelului)

Sambata

Dimineata – Trezirea si micul dejun

09.30 – Incepe concursul! Prima echipa va gati masa de pranz.
Echipa 2 merge la Aventura Park – alaturi de un specialist agreat
Echipa 3 face turul pietonal al Brasovului – insotit de un ghid profesionist

Dup-amiaza: Masa de pranz gatita si servita de Echipa 1

16.30 – Echipa 1 face turul pietonal al Brasovului
Echipa 2 va gati cina conform specificului
Echipa 3 merge la Aventura Park

Seara – cina gatita si servita de Grupa 2

Duminica

Dimineata – Trezirea si micul dejun
09.00 – Echipa 1 merge la Aventura Park
Echipa 2 face turul pietonal al Brasovului
Echipa 3 va gati pranzul

Dup-amiaza – Pranzul servit din specificul gatit de echipa 3

14.00 – Stabilirea castigatorului. Cu totii vom vota echipa care a gatit cel mai bine din punctul sau de vedere.
Alegem echipa castigatoare.

16.00 – Ramas bun din partea gazdelor

Apasa aici pentru inscriere!

Testimoniale

mihaiMihai Dascalu “Dintotdeauna am fost pasionat de gatit si de arta de a imbina alimentele cu mirodeniile. Am fost cucerit asta vara de emisiunile lui Jamie Oliver de la TV, in care invatam cateva retete mai sofisticate de gatit.

Am incercat putine din ele datorita alimentelor greu de gasit pe care le folosea Jamie. In luna ianuarie 2013 am cunoscut un tip care seamana leit cu Jamie Oliver. Este un prieten nou pe care mi l-am facut si care te cucereste cu stilul lui de bucatar. Practic, Maxim este in stare sa faca adevarate specialitati culinare din alimente obisnuite.

Am avut ocazia sa intru la el in “studio” (bucatarie) sa-mi gateasca live. M-a cucerit felul lui de a imbina alimentele si cum gateste si iti spune povestea fiecarui aliment in acelasi timp. De atunci am renuntat sa-l mai urmez pe Jamie Oliver si m-am abonat la siteul lui Maxim.

P.S. Omul asta are harul de a-ti satisface orice pofta culinara”

cpavelCristi Pavel „Când am ajuns la Maxim acasă, intr-o dup-amiaza, mi-a făcut un ceai (lemn dulce si încă ceva). Ideea e că tot ce mi-a făcut mă uimea, sincer. Totul avea un gust foarte bun si pentru mine, mi se părea că avea un mod de a găti care era exotic.
De la salată de varză făcută cu ciuperci, lămâie si usuturoi, mujdei cu chefir, dulceată de soc, la peste afumat pe care eu l-am numit „slănină de peste”.
Ce mi s-a părut foarte tare era plăcerea cu care gătea, iar eu stăteam pe lângă el si-l ajutam cu ce puteam. Avea un fel de ritual, ascutea cutitul înainte de a „apuca” ceva.
Chiar dacă eram un simplu coleg pentru un program legat de online, el m-a tratat ca pe un frate. Si-a rupt toată ziua si mi-a arătat Bucureștiul (a fost prima dată când l-am văzut atunci). Ca să nu deviez de la gătit, m-a dus la gară si trenul avea întârziere 80 de minute. Ghici ce a făcut?
M-a chemat la el să gătim pește! Am condus nebunește prin Bucuresti, m-a dus înapoi la el si am gătit „împreună” peste proaspăt pe care l-a tăiat într-o manieră în care n-am mai avut deloc problema oaselor.

Ne-am intors înapoi la gară, doar că acum eram cu burta plină de mâncare gustoasă gătită proaspăt. Singurul lucru care nu mi-a plăcut este că se centra foarte mult pe alimente ce tin de apă (pește, scoici, etc.), atât. A fost mai gustos decât la restaurant, îti mulțumesc!”

Cat costa? 599 LEI (daca te inscrii pana pe 13 martie)

Ai 2 modalitati de plata pentru a-ti asigura locul in tabara:

1. Integral pana pe 1 aprilie (nu e un banc) – si ai o reducere de 15 % (achiti 599 lei in loc de 699 lei)

2. In 2 rate: avans de 30% (200 lei) pana pe 1 aprilie si restul de 499 lei pana pe 12 aprilie

Dupa ce completezi formularul de participare vei primi pe e-mail datele de plata si confirmarea inscrierii.

Mai sunt 5 locuri Avem doar 20 de locuri asa ca daca vrei sa fii sigur de participare, inscrie-te cat mai repede

Apasa aici pentru inscriere!